11 Läs mer >>
 
Den här gav jag till Simon på någon bröllopsdag eller något sånt, en glad liten pokémon är väl aldrig fel? Det här är Chespin, en av tre starter-pokémon från region Kalos (spel X och Y).
 
Teknik: Akryl på dukpannå
 
//Jennah

Chespin från Pokémon

2 Läs mer >>
 
Den här skissen från sommaren 2008 är ett av mina första försök att rita utefter foto, tidigare ritade jag mer efter andra tecknade bilder och ett fåtal väl genomgångna "lär dig rita"-böcker. Mååånga brister som jag inte tar upp eftersom den är 8 år gammal, men det positiva tycker jag är att jag försökte utgå ifrån ett foto och ändå göra något eget av det. "Under Dina Vingar" får tolkas fritt men uttrycket visar vad jag kände när jag gjorde bilden. Det är väldigt mycket känsla att rita!
Hästen är mammas varmblodiga travare One More Try, som då var stallets nytillskott.
 
Teknik: Blyertspennor (HB - 6B), stompfer, skisspapper och röd akrylfärg
 
Referensbild:
 
//Jennah

Under dina vingar

2 Läs mer >>
 
 
Jag efterfrågade lite modeller och här är resultatet från en av dem. Skissen är gjord 2015, efter ett foto på en flicka & häst jag inte känner. Också detta är ett av mina mycket tidiga försök att göra människor, vilket resultatet visar (hon var klart sötare på fotot än på min skiss) - men jag ser det som vanligt som bra träning. Hästen är jag faktiskt i stort sett mycket nöjd med, den blev skarp och bra, särskilt huvudet.
 
Teknik: Blyertspennor (HB - 6B), stompfer och tunt skrivarpapper
 
//Jennah

Ridning!

0 Läs mer >>
 
En äldre bild från december 2010. Jag tränade mycket på akryl då och här har jag lekt med svart och vitt. Leoparden är ganska oproportionerlig och skev faktiskt, och den ser allmänt ganska kladdig ut. Men kanske lite mysig ändå med färgerna (eller bristen på färger)?
 
Teknik: Akryl på skisspapper
 
//Jennah

Gammalt kattkladd i s...

1 Läs mer >>
 
Bröllop är något av det bästa som finns, den här bilden fick brorsan och hans fru på sitt bröllop för ett par veckor sedan! Väldigt bra träning, och det blev nog lite ovanligt mycket suddande. Jag försöker fortfarande verkligen att träna på människofronten... Upptäckte att en hårdare penna var oumbärlig för skuggor i ansiktet. Jag som alltid varit förespråkare av "ju mjukare dess bättre" xD Ritad lite tidigare 2016.
 
Teknik: Blyertspennor (2H - 6B), stiftpenna 0,5, stompfer, blå färgpenna och skisspapper
 
//Jennah

Nygift par!

1 Läs mer >>
 
En skiss från tidigt 2016, föreställande brorsan med sin varmblodiga travare Encipher F! Mycket pill med handen men är nöjd med resultatet. Trodde att bilden skulle vara svårare än vad den var faktiskt - med några timmar av rätt musik (mycket Beatles i det här fallet) och utan några måsten så går det! Ritade nämligen på semestern ;)
 
Teknik: Blyertspennor (2H - 6B), stiftpenna 0,5, stompfer och skisspapper
 
//Jennah

Encipher och brorsan

1 Läs mer >>
 
 
Här har jag försökt skissa ponnyn Sunny tillsammans med min man Simon. Hon är en sån där ponny som gärna ligger och drar sig i solen, så då kan man passa på att ta fina foton! Jag är inte särskilt van vid att skissa människor (något jag försöker bli bättre på i dagsläget), men är betydligt mer nöjd med honom än vad jag är med bilden på mig själv jämte samma ponny. Ritad tidigt 2015.
 
Teknik: Blyertspennor (HB - 6B), stompfer och tunt skrivarpapper
 
Referensfoto:
 
//Jennah
 
 

Ponnypuss

1 Läs mer >>
 
Den här skissen föreställer mig och Sunny, gjord tidigt 2015. Fotot däremot är många år gammalt! Det är det första försöket på senare tid att rita en människa, därför är jag inte nöjd med ansiktet. Men man blir väl bättre, det är bara att kämpa på.
 
Teknik: Blyertspennor (HB - 6B), stompfer och tunt skrivarpapper
 
//Jennah

Jag & Sunny

1 Läs mer >>
 
Skiss från December 2014, på lillfölet Ninja's Nightwish (som inte är så liten längre) som ligger fridfullt i en sandhög och njuter! Citatet kommer från en av de bästa källorna - Nalle Puh!! :)
 
Teknik: Blyertspennor (HB - 6B), stompfer och tunt skrivarpapper
 
Referensbild:
 
 
//Jennah

Nightwish i hagen